GeriEt Yemeği Tarifleri İnegöl köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İnegöl köftesi tarifi

İnegöl köftesi tarifi

İnegöl köfte, akşam yemeği için harika bir tercih. Izgara ya da fırında pişirilen İnegöl köftenin yanında patates kızartması, soğan salatası, domates ve biber de ekleyerek harika bir menü oluşturabilirsiniz. Peki İnegöl köfte nasıl yapılır? Denemek isteyenler için İnegök köftse tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 750 gram dana kaburgadan çekilmiş kıyma
  • 250 gram kuzu kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Karbonat

İnegöl köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Dana ve kuzu kıymayı bir kapta karıştırın.

Soğanların kabuklarını soyun ve rendeleyin.

Karıştırdığınız kıymaya, rendelediğiniz soğanları ilave edin.

Daha sonra tuz ve karbonatı da ekleyip yaklaşık 10 dakika güzelce yoğurun.

Ardından köfte harcından alıp elinizle yassılaştırıp şekil verin.

Köftenizden orta ateşte, kızgın bir tavada kızartın.

Afiyet olsun...