İncirli pasta tarifi
Kalsiyum ve fosfor deposu olan incirle hazırlayacağınız tadına doyulmaz bir pasta tarifi!
Yapımı için malzemeler
- 35 adet pötibör bisküvi
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilyalı puding
- 3 su bardağı süt
- 20 adet incir
İncirli pasta tarifi Nasıl yapılır?
İlk olarak pötibör bisküvileri un haline getirip, kakao ve tarçınla karıştırın. Ayrı bir kapta eritilmiş tereyağını 2 yemek kaşığı soğuk suyla çırpın. İlk hazırladığınız karışıma tereyağını ekleyerek biraz daha karıştırın ve kalıba elinizle bastırarak yayın. Buzdolabında 20 dakika bekletin.
Bu arada vanilyalı pudingi paketin üzerindeki tariften 1 bardak eksik sütle pişirip miksere alın. Ilınana kadar çırpın ve küçük küçük doğradığınız 6 adet inciri içine ekleyin.
Buzdolabında bekleyen tartın üzerine incirli muhallebiyi güzelce yayın. Pastanın üst kısmını da incirle süsleyerek tekrar buzdolabına alın. 2 saat beklettikten sonra servise sunabilirsiniz.