GeriKek Tarifleri İncirli cevizli kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İncirli cevizli kek tarifi

İncirli cevizli kek tarifi

İncir, ceviz ve tarçının muhteşem uyumunu yakalayan bu kek çay saatlerinizin favorisi olacak.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 kuru incir
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı demlenmiş sıcak çay
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
Üzeri için:
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 3 ceviz içi

İncirli cevizli kek tarifi Nasıl yapılır?

İncirleri küçük doğrayın. Tereyağını eritip ılıtın. Büyükçe bir kapta incir, toz şeker, yarım su bardağı ceviz, tereyağı, tarçın ve mahlebi karıştırın. Yarısı çay demi yarısı sıcak su olacak şekilde 1 su bardağı sıcak çayı ekleyip tekrar karıştırın ve 20 dakika bekletin.

Yumurtaları başka bir kapta çırpın. Cevizli karışım, un ve kabartma tozunu ekleyip kek hamuru kıvamını alana kadar karıştırın. Kek kalıbını önce yağlayıp sonra unladıktan sonra hamuru boşaltın.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerini bal ile tatlandırılmış yarım bardak ceviz içiyle süsleyerek servis yapın.