GeriMutfak Tüyoları İncir reçeli nasıl yapılır? Reçel yapımının püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İncir reçeli nasıl yapılır? Reçel yapımının püf noktaları

İncir reçeli nasıl yapılır? Reçel yapımının püf noktaları

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte çok sayıda dinsel ve folklorik söylenceye konu olan incirin reçeli de sofralarda yerini almaya başladı. Adını bir filme vermesi ardından daha fazla rağbet görmeye başlayan incir reçeli nihayet hak ettiği değeri buldu. Peki, incir reçeli nasıl yapılır? İşte, reçel yapmanın püf noktaları ve incir reçelinin tarifi

Meyveleri toz şekerde bir gece bekletip ondan sonra kaynatmak gerekiyor. Fakat meyveler şurup gibi olsun istiyorsanız da bunun için kullanılan su oldukça önemli bir etken oluyor. Kireçsiz, klorsuz ve dinlenmiş su reçelin lezzetini artırıyor.

Reçel yapacağınız meyvenin üzerinde lekeler varsa geniş ve derin bir şekilde kesilmeli. Aksi takdirde üzerindeki lekeler, çürük veya ezikler koca bir tencere reçelin çöpe gitmesine neden olabilir. 

Kaynama esnasında reçelin yüzeyine çıkan köpükleri, kenara alın. Böylece reçeliniz daha berrak olacaktır. 

Reçel kısık ateşte kaynatın, bu reçelin kıvamının tam anlamıyla oturması ve lezzetini meyvelerin içine iyice çekmesinin en uygun yoludur.

Malzemeler:
1 kilogram incir
1 kilogram toz şeker
4-5 adet karanfil
1 yemek kaşığı limon suyu
4 su bardağı su

Yapılışı:
Önce incirleri soyun ve geniş bir tencerede 20 dakika kaynatın.
Haşlanan incirlerin suyunu süzün, soğuduğunda hafifçe sıkın ve acı suyunu akıtın.
Suyu, şekeri ve karanfili geniş bir tencereye koyup kaynatın. Şeker iyice erisin.Şerbet kıvamını alınca incirleri ekleyin ve 25 dakika pişirin.
Son olarak limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha pişirin.

False