Yaz meyveleriyle yapabileceğiniz çeşit çeşit reçel ve marmelat tarifleri
Reçeller kahvaltıda tatlı lezzetlerden hoşlananlar için sofraların olmazsa olmazları. Özellikle yaz aylarında taze meyvelerle yapılan reçellerin tadına doyum olmuyor. Sizin için yaz meyveleriyle yapabileceğiniz nefis reçel tarifleri derledik. İşte yemelere doyamayacağınız rengarenk reçel tariflerimiz...
Vişne reçeli tarifi
Yaz ayları bollaşan lezzetli meyveler sayesinde reçel yapmak için en doğru zamanların başında geliyor. Çilek, kayısı gibi meyvelerle yaptığımız reçeller bütün bir yıl sofralarımızı şenlendiriyor. Peki ya vişne reçeline ne demeli? Hafif mayhoş lezzetiyle reçel sevenlerin gözdelerinden olan vişne reçelinin tarifi aşağıda…
Şeftali reçeli tarifi
Kahvaltı sofralarımızın baş ucunda yer alan reçel, farklı meyvelerle ve kıvamlara Türk muftağının eşsiz lezzetleri arasında yer tutuyor. Hemen hemen her marketin raflarında bulunan reçel, evde yapılan doğal reçel gibi olmuyor. Reçel sevenler yaz ayları ile beraber pazar tezgahlarına çıkan şeftaliyle beraber, şeftali reçeli ile ilgili tarifleri araştırmaya başladı. Peki, şeftali reçeli nasıl yapılır? İşte cevabı...
Erik reçeli tarifi
Erik özellikle de mürdüm eriği, yaz aylarında mutlaka tüketilmesi gereken lezzet ve sağlık deposu meyvelerden. Bu meyvenin lezzetini kış aylarına da taşımak isterseniz yapabileceğiniz yürüyebileceğiniz en lezzetli yönlerden biri erik reçeli. Bir gün önceden şekere yatırdığınız eriklerle yapacağınız bu reçel, kahvaltı sofralarınıza renk katacak.
Karadut reçeli tarifi
Tam bir sağlık deposu olan karadut, lezzetiyle de yaz aylarında mutlaka tüketilmesi gereken meyvelerden. Karadutun lezzetini kış sofralarına da taşımak isteyenler için ise en uygun seçenek karadut reçeli. Kahvaltı sofranızın ortasına koyduğunuzda mor rengiyle göz alacak, herkesin hayran kalacağı karadut reçeli tarifimiz huzurlarınızda…
Domates reçeli tarifi
Domates reçeli her ne kadar Bozcada ile özdeşleşmiş olsa da namı Türkiye’nin dört bir yanına yayıldı. Bozcada havasını evinizde estirecek domates reçelini ister sade isterseniz de bademle veya cevizle yapabilirsiniz. Peki, domates reçeli nasıl yapılır? İşte domates reçeli tarifi...
Kayısı reçeli tarifi
Reçeller Türk mutfağında kahvaltıların olmazsa olmazlarından. Her mevsim reçeli yapılabilecek enfes meyveler tezgahları süslüyor. Örneğin kayısı yaz aylarında mutlaka reçelini yapıp lezzetini kışa taşımanız gereken meyvelerden. Peki kayısı reçeli nasıl yapılır? İşte rengini ve lezzetini kaybetmemiş nefis bir kayısı reçeli için ihtiyacınız olan tek tarif…
Dut reçeli tarifi
Dut yaz aylarının en sevilen, en besleyici ve en faydalı meyvelerinden. Bol sulu ve şekerli yapısıyla reçel yapımına çok uygun olan dutun beyazıyla da karasıyla da nefis sonuçlar elde edebilirsiniz. Biz bu kez beyaz dutla çok nefis bir reçel hazırladık. Kahvaltılarınıza tat katacak dut reçelini mutlaka denemelisiniz…
Erik marmelatı tarifi
Erik deyince birçoğumuz için akan sular duruyor. Özellikle mürdüm eriği mayhoş lezzetiyle aklımızı başımızdan alıyor. Bu hafif ekşi eriklerden yapacağınız marmelatın da efsanevi bir lezzeti olacağını biliyor muydunuz? Artık biliyorsunuz. Öyleyse sizi hemen aşağıdaki tarifimize alalım. Çok beğeneceğinizi garanti edebiliriz.
Kayısı marmelatı tarifi
Kayısı yaz aylarının en sevilen meyvelerinin başında geliyor. Bu meyvenin lezzetini diğer mevsimlere de taşımanın en kolay yollarından biri reçel ya da marmelat yapmak. Bu tarifimizde sizin için sadece 3 malzemeyle yapabileceğiniz bir kayısı marmelatı hazırladık. O kadar leziz oluyor ki dinlenmesi için bir gün beklemekte zorlanacaksınız.
Zencefilli limon marmelatı tarifi
Tam bir şifa ve lezzet kaynağı olan limonu bu kez en yakın arkadaşlarından zencefille birleştirip enfes bir marmelat hazırladık. Aşağıda anlattığımız hazırlama sürecinin işlemleri biraz uzun gibi görünüyor ancak endişe etmeyin. Çünkü lezzeti o kadar başarılı oluyor ki biraz uğraştığınıza değiyor. Siz de hemen denemelisiniz.
İncir reçeli tarifi
Reçel sevenler için tadı ve görüntüsü enfes bir incir reçeli tarifimiz var. Henüz olgunlaşmamış incirlerle yapılan bu nefis reçel kahvaltı sofralarınıza renk ve lezzet katacak. İşte güçlü karanfil kokusuyla farklı bir şey arayanları çok mutlu edecek nefis incir reçeli tarifi...
Karpuz kabuğu reçeli tarifi
Karpuzun içini yiyip kabuğunu atıyorsanız hemen durun! Çünkü o kabuklardan çok güzel bir reçel yapabilirsiniz. İçine ekleyeceğiniz karanfille enfes bir aroma elde eden karpuz kabuğu reçelini herkes çok beğenecek. Farklı bir lezzet arayanlar için karpuz kabuğu reçeli çok iyi bir fikir. Siz de mutlaka deneyin...
Üzüm reçeli tarifi
Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan reçellere bir yenisini daha eklendi: Nefis üzüm reçeli. Yaz aylarının en güzel meyvelerinden üzümün yanı sıra içine dolmalık fıstık eklenen bu reçeli herkesin çok beğeneceğinden hiç şüphemiz yok. Siz de üzümlerin bollaştığı mevsimde değişik bir reçel denemek isterseniz üzüm reçeli çok iyi bir fikir olabilir.