GeriTatlı Tarifleri İncir dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İncir dolması tarifi

İncir dolması tarifi

Bursa'nın geleneksel mutfağından çok farklı bir lezzet! İncir dolması... Osmanlı saray mutfağının mükemmel tatlılarından biri olan incir dolması Bursa'da özel günlerde hazırlanıyor. Tek başına da harika olan incir, ceviz ve kaymak ile buluşunca damak tadınızda ayrı bir tat bırakacak. Evde denemek isteyenler için bu mükemmel tatlının tarifini aşağıya bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 20 adet kuru incir
  • Ceviz (iri çekilmiş)
  • 1 su bardağı süt veya su
  • Kaymak

İncir dolması tarifi Nasıl yapılır?

Kuru incileri yumuşaması için yaklaşık bir saat kadar ılık suda bekletin.

Yumuşan incirlerin içine kırık cevizleri yerleştirin.

Daha sonra tencereye dizip süt ya da su ile kaynatın ve soğumaya bırakın.

Üzerine kaymak ekleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...