İncir dolması tarifi
Çok basit bir tarifle karşınızdayız. Hiçbir zahmeti olmayan ve oldukça da lezzetli bir tatlı tarifi: Çanakkale'ye özgü incir dolması. Tek yapmanız gereken incirlerin içini doldurup fırına vermek hepsi bu kadar. Kesinlikle denemelisiniz. Misafirleriniz de bayılacaktır.
Yapımı için malzemeler
- Yarım kilogram beyaz kuru incir
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1,5 çay bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı su
İncir dolması tarifi Nasıl yapılır?
İncirleri başlarından kesip, içlerini parmakla aralayın.
Pirinci, kaynamış haldeki 1 çay bardağı suya atıp suyunu çekinceye dek pişirin.
Sonra soğuk suyla yıkayıp süzün ve bir kaba alın.
Üzerine şeker ve dövülmüş ceviz içi katarak, iyice harmanlayın.
Bu harçtan incirlerin içine 2’şer çay kaşığı doldurun.
Tepsiye dizdikten sonra üzerlerine 1 çay bardağı sıcak su dökerek sıcak fırına verin.
Suyunu çekip üstleri kızardığında, fırından alarak servis edin.