İkbebet tarifi
İçli köfte sevmeyen yoktur. Bir de bu tarifi Mardin usulü denemeye ne dersiniz? Geleneksel Mardin mutfağında ikbebet denilen bu tarifin hazırlanması çok basit ve yemesi de bir o kadar nefis. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram az yağlı kıyma
- 6 adet kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı çay kaşığı tuz
- 1 tatlı çay kaşığı kişniş
- Yarım kilogram ince bulgur
- 1 kilogram irmik (şişi)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İkbebet tarifi Nasıl yapılır?
İnce ince doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Üzerine kıymayı da ekleyerek kavurmaya devam edin.
Kıymanız kavrulduktan sonra içine maydanoz, tuz, karabiber ve yeni baharı ilave edip ocaktan alın.
Diğer taraftan ince bulgur ile (şişi) irmik, tuz ve kişniş de beraber iyice yoğurup ceviz büyüklüğünde bezeler alın.
Bezeleri avucunuzla açın ve içine hazırladığınız iç harcından 1 tatlı kaşığı koyun.
Yassı şeklinde kapatın.
Hazırladığınız hamuru kaynar haşlayıp sıcak bir şekilde servis edin.
Afiyet olsun...