İbiza tatlısı
İbiza tatlısı, çay saatleri için nefis alternatiflerden biri. Kakaolu muhallebisi, kıtır kıtır bisküvisi ve kremasıyla tarif listelerinin favorisi haline gelecek. Yapımı da oldukça kolay. Dilerseniz tatlınızı çilek veya fındıkla da süsleyebilirsiniz. Peki İbiza tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? Deneme isteyenler için ibiza tatlısı tarifi ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 2 paket bisküvi
- 1 kilogram süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
İbiza tatlısı Nasıl yapılır?
Bisküvileri mutfak robotundan geçirin ve ardından fırın tepsisine alın ve eşit bir şekilde yayın.
Süt, şeker, kakao ve unu da derin bir tencerede güzelce karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ocaktan alın.
İçine tereyağı ve vanilyasını ilave edip güzelce karıştırın.
Daha sona kakaolu muhallebiyi bisküvileri aldığınız tepsiye eşit bir şekilde yayın.
Tepsiyi buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın.
Krem şantiyi de hazırlayıp tepsiye eşit şekilde dağıtın.
Tatlınızı buzdolabında 1 gece bekletin.
Ertesi gün tepsinizdeki tatlıyı dikdörtgen parçalar şeklinde kesin.
Her parçanın içine muz koyun ve silindir olacak şekilde sarın. Bu işlemi bütün tepsi için tekrarlayın.
Afiyet olsun...