Hünkar beğendi tarifi
Hünkar beğendi Türk mutfağının en tanınmış ve en nefis yemeklerinden biri. Patlıcan, tereyağı, un ve kuzu etinin muhteşem birlikteliği diyebileceğimiz hünkar beğendi herkesin mutfak dağarcığında mutlaka bulunması gereken tariflerden. Siz de evde nefis bir hünkar beğendi yapmak isterseniz, malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 500 gram kuzu kuşbaşı
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet sivri biber
- 3 adet domates
Beğendi için:
- 1 kilogram patlıcan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Hünkar beğendi tarifi Nasıl yapılır?
Patlıcanları ocağın üzerinde közleyin ve kenara alın.
Kuşbaşı eti tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Bu esnada soğanları ve biberleri yemeklik doğrayıp etlere ilave edin.
Soğanlar kavrulurken domatesleri de küp küp doğrayıp tencereye ekleyin.
Tuzu ve pul biberi de ekleyip iyice pişirin.
Közlediğiniz patlıcanları soyup ince ince doğrayın.
Tereyağını tencerede eritip unu ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Sütü de ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
Tuz ve karabiber de ekleyip boza kıvamına gelince patlıcanları içine ekleyin.
Beşamel ile patlıcanları özleşene kadar karıştırıp servis tabağına alın.
Etleri üzerine yayıp sıcak servis edin. Afiyet olsun…