GeriRamazan Tarifleri Hünkar beğendi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hünkar beğendi tarifi

Hünkar beğendi tarifi

Ramazan demek paylaşmak demek. Aileyle, eşle dostla birlikte oturulan, kalabalık sofralar demek. Böyle özel günlerde sofralara en çok yakışan da Türk mutfağının geleneksel lezzetleri oluyor. İşte bu lezzetlerden biri, enfes hünkar beğendi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 adet domates
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 5 adet patlıcan
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
  • Tuz
  • Kekik

Hünkar beğendi tarifi Nasıl yapılır?

Etleri tencerede suyunu çekene kadar kavurun.

Ardından tereyağını ve küçük kesilmiş soğanları ekleyin ve 3 dakika daha kavurun.

1 yemek kaşığı sirkeyi ilave edin.

Rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek, etler yumuşayana kadar pişirin.

Patlıcanları ateşte közleyin.

Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin ve suyunu süzün.

Keskin bir bıçakla çok ince doğrayın.

Tereyağını bir tavada eritin. 

1,5 yemek kaşığı unu ekleyin. Sararana kadar kavurun.

Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin.

Karışım koyulaştığında ateşten alın.

İnce doğranmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyin.

Hızlıca karıştırıp, servis tabağına alın. Üzerine eti koyarak, servis yapın.