Humuslu et kavurma tarifi
Sıradan et kavurma tariflerinden sıkılanlar için Orta Doğu’nun en sevilen mezelerinden humus ve et kavurmayı bir araya getirdik. Baharatlarla harmanlanan et, nohut ve tahine limon suyu, sarımsak, tuz, kimyon, kırmızı biber ve zeytinyağı eklenerek yapılan humus yatağında sunuma hazırlanıyor. Humuslu et kavurma nasıl yapılır? İşte humuslu et kavurma tarifi
Yapımı için malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 soğan
- 500 gram kuşbaşı dana eti
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Humus için:
- 500 gram nohut
- 3 diş sarımsak
- 1 limonun suyu
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı sumak
Üzeri için:
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Humuslu et kavurma tarifi Nasıl yapılır?
Tereyağını geniş bir tencerede eritin.
Dolmalık fıstıkları tencereye alıp pembeleşinceye kadar kavurup ince yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip çevirin.
Ardından etleri ekleyin.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak ara ara karıştırarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ocaktan almadan 15 dakika önce tuzunu ve karabiberini ilave edin.
Humus için bir gece öncesinden ıslatılmış nohutları bir tencereye alıp üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip haşlayın.
Nohutları ve kalan malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar mutfak robotundan geçirip püre haline getirin.
Humusu bir servis tabağına alıp ortasını hafif çukurlaştırın.
Kavurmayı humusun üzerine alıp çok az zeytinyağı gezdirin.