Humuslu et kavurma tarifi
Humus ile etinizin lezzetine lezzet katın!
Yapımı için malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 adet soğan
- 500 gram kuşbaşı dana eti
- Tuz
- Karabiber
- 500 gram nohut
- 3 diş sarımsak
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı sumak
- Tuz
- Zeytinyağı
- Frenk soğanı
Humuslu et kavurma tarifi Nasıl yapılır?
Tereyağını geniş bir tencerede eritin. Dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurup yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Etleri ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak ara ara karıştırarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almadan 15 dakika önce tuzunu ve karabiberini ilave edin.
Humus için nohutları bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Nohutları ve kalan malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar robottan geçirip püre haline getirin.
Humusu bir servis tabağına alın. Ortasını hafif çukurlaştırın. Kavurmayı humusun üzerine alıp çok az zeytinyağı gezdirin. İnce kıyılmış Frenk soğanı ile süsleyerek sıcak servis yapın.