Hira tatlısı tarifi
Hira tatlısı son dönemlerin en popüler tatlılarından. Bu tatlıyı klasik şerbetli tatlılardan ayıran en önemli özelliği şerbetinin pişirilmemesi. Sadece şekeri suyun içinde eritiyor ve sıcak tatlının üzerine döküyorsunuz. Bu sayede daha hafif bir kıvamı ve lezzeti olan irmikli hira tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı irmik
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5 gram vanilya
- 20 gram kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Bulamak için:
- 1 su bardağı irmik
Şerbeti için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
Hira tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Un haricindeki malzemeleri bir yoğurma kabının içine koyup iyice karıştırın.
Ununu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru 5 dakika kadar dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz boyutunda parçalar kopararak avcunuzun içinde yuvarlayıp top yapın.
Bu topları güzelce irmiğe bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, üstü kızarana kadar pişirin.
Bu esnada, bir tencereye su ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
Şerbeti kesinlikle pişirmeyin.
Tatlılarınız pişince fırından çıkarıp soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
Tatlılar şerbeti iyice çekip soğuyunca üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...