GeriHamur İşi Tarifleri Hıngel tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hıngel tarifi

Hıngel tarifi

Pek çok kişi için mantı denince akar sular durur. Her yörede farklı şekillerde yapılan mantıya Sivas'ta hıngel denir. Hamuru büyük taneli olarak kesilen hıngel ister patatesli isterseniz de kıymalı harç ile yapabilirsiniz. Üzerine yoğurt ve tereyağlı sos gezdirince bambaşka bir lezzete dönüşüyor. Mutlaka deneyin. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

İç harcı için:

  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Kırmızıbiber
  • Karabiber

Servisi için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak

 

Hıngel tarifi Nasıl yapılır?

  • Un, su, yumurta ve tuzu uygun bir kasede yoğurarak katı bir hamur elde edin.
  • Bir taraftan da ince doğranmış soğan, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu önceden haşlayıp ezdiğiniz patatese ekleyerek iç harcı hazırlayın.
  • Yoğurduğunuz hamurdan bezeler alın.
  • Ber bir bezeyi ince bir şekilde açın.
  • Açtığınız hamuru yaklaşık 2 santimetre boyunda, kare şeklinde kesin.
  • Kesilen hamurların ortasına iç harcı ekleyip kenarlarından bastırarak üçgen şeklinde kapatın.
  • Hıngellerinizi tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün.
  • Üzeri için sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağını hazırlayın.
  • Haşlanan hamurları süzdükten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağını üzerine gezdirerek servis edin.
  • Dilerseniz hıngeli kıymalı harç ile de hazırlayabilirsiniz.
  • Afiyet olsun...