Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Hibeş tarifi
Hibeş Antalya mutfağına ait çok pratik ve lezzetli bir meze. Humusun nohutsuz hali diyebileceğimiz hibeş zor zamanlarda kurtarıcınız olabilir. İşte birkaç dakikada yapabileceğiniz pratik hibeş tarifimiz…
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı tahin
- 3 diş sarımsak
- 2 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
Hibeş tarifi Nasıl yapılır?
Sarımsağı ezin.
Derin bir kasede tahin, sarımsak, kimyon, kırmızı biber ve tuzu karıştırıp çırpın.
Bir yandan karıştırmaya devam ederken bir yandan limon suyunu azar azar ekleyin.
Boza gibi bir kıvama geldiğinde mezeniz hazırdır.
Eğer fazla yoğunsa içine biraz su ilave edebilirsiniz.
Hibeşi dilerseniz sos olarak salatalara ve yemeklere de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun…