GeriMeze Tarifleri Hibeş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hibeş tarifi

Hibeş tarifi

Hibeş Antalya mutfağına ait çok pratik ve lezzetli bir meze. Humusun nohutsuz hali diyebileceğimiz hibeş zor zamanlarda kurtarıcınız olabilir. İşte birkaç dakikada yapabileceğiniz pratik hibeş tarifimiz…

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı tahin
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Hibeş tarifi Nasıl yapılır?

Sarımsağı ezin.

Derin bir kasede tahin, sarımsak, kimyon, kırmızı biber ve tuzu karıştırıp çırpın.

Bir yandan karıştırmaya devam ederken bir yandan limon suyunu azar azar ekleyin.

Boza gibi bir kıvama geldiğinde mezeniz hazırdır.

Eğer fazla yoğunsa içine biraz su ilave edebilirsiniz.

Hibeşi dilerseniz sos olarak salatalara ve yemeklere de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun…