Herle çorbası tarifi
Herle çorbası özellikle İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da farklı şekillerde karşımıza çıkabilen bir çorba. Biz bu tarifimizde Sivas mutfağında yapıldığı biçimiyle bir herle çorbası hazırladık, çok da güzel oldu. Kimi yörelerde içine aşurelik buğday da konan herle çorbası farklı lezzetler arayanların favorisi olacaktır.
Yapımı için malzemeler
- 1,5 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Herle çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Mercimekleri az suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün.
Ardından yeniden tencereye alıp üzerine 6-7 bardak kadar su ekleyin ve mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
Bu arada soğanı yemeklik doğrayın.
Ayrı bir tavada zeytinyağında renkleri kırmızı olana kavurun.
Mercimekler pişince unu bir kasede sulandırıp topakları eriyene kadar karıştırın.
Unlu suyu çorbaya ekleyip yeniden topaklanmaması için karıştırın.
5 dakika kadar kaynattıktan sonra çorbanın altını kısın ve kavurduğunuz soğanı içine ekleyin.
Tüm malzemeyi bir taşım daha kaynattıktan sonra çorbanızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…