GeriHamur İşi Tarifleri Hengel tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hengel tarifi

Hengel tarifi

Hengel, Orta Asya mutfağının sevilen lezzelerinden biri. Hingel veya hinkal olarak da bilinen bu yemek kare şeklindeki hamurların haşlandıktan üzerine sarımsaklı yoğurt ve kavrulmuş soğan eklenerek servis ediliyor. Evinizde de kolaylık yapabileceğiniz hengeli çok seveceksiniz. Peki hengel nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte denemek isteyenler için hengel tarifi ve yapımı...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 500 gram un
  • Tuz
  • Aldığı kadar su

Sosu için:

  • 2 adet kuru soğan
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tereyağı

Hengel tarifi Nasıl yapılır?

Unu eleyip yoğurma kabına alın ve tuz ekleyin.

Ardından una azar azar su ilave ederek mantı hamuru kıvamına gelene kadar yoğurmaya başlayın.

Daha sonra hamuru 15 dakika kadar dinlendirin.

Dinlenen hamuru bezelere ayırıp açın.

Yufkaları üç parmak genişliğinde kareler halinde kesin.

Ardından kareleri ikiye bölüp üçgen haline getirin.

Hamurları kaynar suda haşlayın.

Diğer taraftan da soğanı ince ince doğrayın.

Bir tavada tereyağını eritin ve soğanları ekleyip kavurun.

Sarımsakları da ezip yoğurtla karıştırın.

Haşlan hamurları servis tabağına alın.

Üzerine sarımsaklı yoğurdu ve kavrulmuş soğanı ekleyip servis edin.

Afiyet olsun...