GeriSebze Yemeği Tarifleri Havuçlu ve bezelyeli karnabahar yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Havuçlu ve bezelyeli karnabahar yemeği tarifi

Havuçlu ve bezelyeli karnabahar yemeği tarifi

Vücuda güç veren ve beynin çalışmasını destekleyen karnabaharın en lezzetli hali!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Havuçlu ve bezelyeli karnabahar yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Tencereye yağı koyun. Soğanları ufak ufak doğrayın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından bezelyeleri ve halka halka doğradığınız havuçları ekleyin, kavurmaya devam edin. Salçayı da ilave edin ve karıştırın. Önceden temizleyip küçük parçalara ayırdığınız karnabaharları tencereye koyun. Malzemelerin hepsini karıştırdıktan sonra tencereye sebzelerin üzerini biraz geçecek kadar su ilave edin. Karabiber ve tuz ekleyin. Karnabahar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tabağa aldıktan sonra üzerini maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz.