GeriTatlı Tarifleri Havuçlu sufle tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Havuçlu sufle tarifi

Havuçlu sufle tarifi

Havuçlu keki biliyorsunuz. Peki ya havuçlu sufle?

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram havuç
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1.5 yemek kaşığı vanilya özü
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yumurta
  • 60 gram tereyağı
Sufle kapları için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker

Havuçlu sufle tarifi Nasıl yapılır?

Havuçları bir tencereye alın ve yumuşayıncaya kadar iyice haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzün. soğuduktan sonra toz şeker, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip bir mikser yardımı ile çırpın. Unu ekleyip karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpın. Tereyağını da ekleyip tüm malzeme iyice kıvama girene kadar çırpmaya devam edin.

Sufle kaplarını tereyağı ile yağlayıp toz şekerle kaplayın. Hazırladığınız karışımı sufle kalıplarının yarısına gelecek şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış̧ 180 derece fırında 1 saat pişirin. Fırından çıkınca hemen servis yapın.