GeriTatlı Tarifleri Havuç tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Havuç tatlısı tarifi

Havuç tatlısı tarifi

Havuç salataların ve sebze yemeklerinin vazgeçilmezlerinden. Üstelik tatlılara da çok yakışıyor. Özellikle cezerye gibi tatlıları sevenlerin çok beğeneceği havuç tatlısı da bunlardan biri. Üstelik çok da hafif bir sütlü tatlı olan havuç tatlısını siz de mutlaka denemelisiniz. Biz tatlımızı servisi kolay olsun diye kuplarda yapmayı tercih ettik ancak siz malzemeleri bir tepsiye döküp dilimleyerek de sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket petibör bisküvi
  • Yarım su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Muhallebisi için:

4 su bardağı süt

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Ceviz

Havuç tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Havuçları soyup rendeleyin ve bir tavaya alın.

Üzerine şekeri ilave edip harmanlayın.

Ardından ara sıra karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. (Suyunu fazla çektirmeyin.)

Bisküvileri ufalayıp tarçınla birlikte havuçlara ilave edin.

Muhallebi için vanilya dışındaki malzemeleri bir tencerede karıştırın.

Kıvamı koyulaşana kadar arada karıştırarak muhallebinizi hazırlayın.

Son olarak vanilyayı da ekleyip muhallebiyi ılınmaya bırakın.

Servis yapacağınız kupların dibine biraz Hindistan cevizi serpiştirin.

Ardından bir kat havuç, bir kat muhallebi şeklinde 4 kat yaparak kupları doldurun.

Üzerine dekoratif olması amacıyla bir tatlı kaşığı kadar daha havuç koyup dövülmüş ceviz ekleyin.

Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun…