Haşhaşlı revani tarifi
Osmanlı mutfağından günümüze gelen revani, haşhaşlı veya haşhaşsız olarak hazırlanıyor. Hamuruna eklenen limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesi de tatlının lezzetini artıyor. Peki haşhaşlı revani nasıl yapılır? İşte yapımı oldukça kolay haşhaşlı revani tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Haşhaşlı revani tarifi Nasıl yapılır?
İlk olarak tatlınızın şerbetini hazırlayın.
Şekeri ve suyu bir tencerede kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyin ve 5 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuması için kenara bırakın.
Yumurta ve şekeri derin kasede iyice çırpın.
Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Üzerine haşhaş, un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip güzelce karıştırın.
Daha sonra kekinizi tepsiye alın ve fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.
Kekiniz piştikten sonra dilimleyin ve soğuk şerbeti üzerine gezdirin.