GeriTatlı Tarifleri Haşhaşlı revani tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Haşhaşlı revani tarifi

Haşhaşlı revani tarifi

Osmanlı mutfağından günümüze gelen revani, haşhaşlı veya haşhaşsız olarak hazırlanıyor. Hamuruna eklenen limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesi de tatlının lezzetini artıyor. Peki haşhaşlı revani nasıl yapılır? İşte yapımı oldukça kolay haşhaşlı revani tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Haşhaşlı revani tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak tatlınızın şerbetini hazırlayın.

Şekeri ve suyu bir tencerede kaynatın.

Kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyin ve 5 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuması için kenara bırakın.

Yumurta ve şekeri derin kasede iyice çırpın.

Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.

Üzerine haşhaş, un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip güzelce karıştırın.

Daha sonra kekinizi tepsiye alın ve fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.

Kekiniz piştikten sonra dilimleyin ve soğuk şerbeti üzerine gezdirin.