GeriEt Yemeği Tarifleri Harem güveci tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Harem güveci tarifi

Harem güveci tarifi

Harem güveci et yemeklerini sevenlerin favorisi olacak lezzetlerden. Kuşbaşı et ve arpa şehriyeyle yapılan harem güvecinin üzeri de beşamel sos benzeri bir sosla kaplanıyor. Siz de bu enfes yemeği evinizde denemek isterseniz işte malzemeleri ve adım adım tarifi. Kolay gelsin…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram dana kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • Yeteri miktarda tuz ve karabiber

Sos için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Çeyrek limonun suyu
  • Tuz
  • 100 gram rendelenmiş kaşar

Harem güveci tarifi Nasıl yapılır?

Yemeklik doğradığınız soğanı etle birlikte tencerede suyunu salıp çekene kadar kavurun.

1,5 çay bardağı sıvı yağı ekleyip 10 dakika daha soteleyin.

Domates ve biberleri yemeklik doğrayıp etlere ekleyin.

Tuzu ve karabiberi de ilave edip kısık ateşte ağır ağır pişirin.

Etler pişerken arpa şehriyeleri de 1 çay bardağı sıvı yağda kavurun.

Pembeleşince üzerine tuz, karabiber ve 2 su bardağı sıcak su ilave edip pilav gibi pişirin.

Et pişince şehriye pilavıyla birleştirip harmanlayın.

Diğer tarafta sos için sıvı yağı tencerede kızdırıp içine unu ilave edin.

Pembeleşene kadar kavurduğunuz una sütü ekleyip topaklanmaması için iyice karıştırarak pişirin.

Yumurtanın sarısını beyazından ayırıp içine limon suyunu ilave edin ve çırpın.

Limonlu yumurtayı da sosa ekleyin.

Tuzunu da ilave edip 10 dakika kadar daha pişirin ve ocaktan alın.

Malzemeyi güveçlere bölüştürüp üzerine sosu yayın.

En üste de kaşar rendesi ekleyip 200 derecede ısıttığınız fırına verin.

Üzeri kızarınca fırından alıp sıcak servis edin. Afiyet olsun…