GeriÇorba Tarifleri Hamur çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamur çorbası tarifi

Hamur çorbası tarifi

Hamur işlerini sevenler için hem hafif hem de lezzetli bir çorba tarif!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte
  • 2 yemek kaşığı margarin
Sosu için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz

Hamur çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencerede yeşil mercimeği, üzerine çıkacak kadar soğuk su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. Mercimekler yumuşayınca erişteleri, 1 kaşık tereyağı ve tuzu karıştırarak ilave edin. Erişteler de 10 dakika kadar pişince altını söndürün.

Ufak bir tavaya 1 kaşık margarini koyup, eriyince üzerine toz kırmızı biber, kuru naneyi ekleyip, 1-2 dakika pişirin. Bu sosu da çorbanın içine ilave edip, karıştırın. İsterseniz bu çorbaya yoğurdu da ezip koyabilirsiniz.