GeriBalık Tarifleri Güveçte ton balığı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Güveçte ton balığı tarifi

Güveçte ton balığı tarifi

Adının güveçte ton balığı olduğuna bakmayın, bu aslında nefis bir makarna yemeği. Yumurtalı erişte kullanılarak yapılan güveçte ton balığını siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz. Oldukça pratik bir yemek olan güveçte ton balığını denemek isteyenler için malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Kolay gelsin...

  • Güveçte
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket yumurtalı erişte
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı çedar rendesi
  • 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
  • 2 kutu ton balığı
  • 2 paket kremalı mantar çorbası
  • Yarım kavanoz dilimlenmiş mantar
  • 1 su bardağı ufalanmış patates cipsi

Güveçte ton balığı tarifi Nasıl yapılır?

Erişteniz için hafifçe tuzlanmış suyu kaynatın.

Erişteyi kaynamış suya atın ve 8-10 dakika kadar al dente pişirip, süzün.

Fırınınızı 220 derecede ısıtın.

Başka bir kapta erişte, soğan, bir bardak peynir, bezelye, ton balığı, çorba ve mantarları iyice karıştırın.

Tüm malzemeyi fırın kabına aktarın ve önceden ısıttığınız fırında 15-20 dakika kadar pişirin.

Soğutmadan servis edin. Afiyet olsun...