Güveçte püreli tavuk sote tarifi: Güveçte püreli tavuk sote tarifi nasıl yapılır?
Güveçte pişen yemeklerin tadı bir başkadır. Akşam yemeği için tam tadında bir tarif olan güveçte püreli tavuk sote alternstifini değerlendirmenizi öneriyoruz. Peki, güveçte püreli tavuk sote masıl yapılır? İşte güveçte püreli tavuk sote tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
Akşam yemeği için sizlere pratik ve kolay malzemeli bir tarifimiz var. Sevdiklerinize zevkle hazırlayabileceğiniz güveçte tavuk sote tarifi için detaylar hemen aşağıda...
Malzemeler
Tavuk sote için;
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Patates püresi için;
- 3 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
Beşamel sosu için;
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Tavuk göğsünü küçük küpler şeklinde doğrayın ve tavada yağ ile soteleyin.
Ardından biberleri ince ince doğrayıp tavuk soteye ilave ederek 2 dakika daha pişirn.
Salça ve baharatları ekleyerek karıştırın.
Püreyi hazırlamak için; patatesleri soyup haşlayın.
Haşlandıktan sonra çatalla ezin ve tereyağı, süt ve tuzu ekleyerek blendır'dan geçirin.
Güvece önce patates püresini, ardından tavukları yerleştirin.
Beşamel sosu için; tereyağı eridikten sonra unu ilave ederek kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun.
Karıştırmaya devam ederken azar azar sütü ekleyin.
Kıvamı koyulaşınca tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
Beşamel sosu da güvece paylaştırdıktan sonra, dilerseniz üzerine kaşar rendesi ekleyerek 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...