Gurme burger tarifi
Gurme burgerler son yıllarda restoranların menülerinde en gözde seçeneklerin başında geliyor. Peki evinizde de restoranlardaki gibi kocaman köfteli, bol sulu gurme burgerler yapmaya ne dersiniz? Aşağıda püf noktalarımız ve nefis bir burger tarifimiz var. Üstelik bu burgerin ekmeği bile evde yapılıyor. Ağzınızın sulanmaya çoktan başladığını düşünüyor ve tarifimize geçiyoruz.
Yapımı için malzemeler
Ekmeğin hamuru için:
- 600 gram un
- 120 gram tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 220 mililitre ılık süt
- 150 mililitre ılık su
- 1 çay kaşığı şeker
- 20 gram yaş maya
Ekmeğin üzerine sürmek için:
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı süt
- Susam
Köftesi için:
- 500 gram dana kıyma
- Tuz
- Karabiber
- Domates tozu
- Kimyon
Süslemek için:
- Kuru soğan
- Marul
- Domates
- Peynir
- Kornişon
Sos için:
- Ketçap
- Mayonez
Gurme burger tarifi Nasıl yapılır?
Süt ve suyu bir kasede karıştırın.
Üzerine maya ve şekeri ilave edin ve güzelce karıştırın.
Hamurun diğer malzemelerini de sütlü mayaya ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örttüğünüz hamuru 15 dakika mayalanmaya bırakın.
Hamuru bezelere ayırıp güzelce yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
5 dakika da tepside mayalandırdığınız ekmekleri elinizle hafifçe bastırdıktan sonra yeniden üzeri örtülü halde yarım saat kadar dinlendirin.
Süt, yumurta ve suyu çırpıp ekmeklerin üzerine sürün ve susam serpin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra ekmekleri fırına verin.
15-20 dakika içinde ekmekler hazır olacak. Fırından çıkardığınız ekmekleri telin üzerinde ılınmaya bırakın.
Bu esnada köfte harcınızı hazırlayıp köftelerinizi şekillendirin.
Buzdolabında dinlendirdiğiniz köfteleri ızgarada ya da tavada pişirip soğuyan ekmeklerin arasına yerleştirin.
Üzerine ketçap, mayonez, hardal, turşu, marul, domates dilimleri, soğan halkaları vs. koyabilirsiniz. Afiyet olsun…