GeriTatlı Tarifleri Güllaç tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Güllaç tatlısı tarifi

Güllaç tatlısı tarifi

Güllaç tatlısı, iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden. Hafif ve yumuşak dokusuyla ağızda enfes bir tat bırakıyor. Yapımı da oldukça kolay ve pratik. Peki Güllaç tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte sofranıza renk katacak güllaç tatlısı tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 litre süt
  • Çekilmiş ceviz
  • Vanilya
  • Gül suyu (İsteğe göre)

 Üzeri için:

  • File fıstık
  • Ceviz
  • Nar
  • Toz Antep fıstığı

Güllaç tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Süt ve şekeri derin bir tencerede ısıtın.

Üzerine vanilya ilave edin.

Sütü çok kaynatmadan eli yakmayacak kıvama geldiğinde ocaktan alın.

Güllaç yapraklarını ikiye bölün.

Derin bir tepsiye 2 kepçe süt alıp üzerine güllaç yaprağını parlak kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin.

Üzerine tekrar süt ekleyin.

Beş güllaç yaprağını dizdikten sonra üzerine ceviz ekleyin.

Kalan süt ve güllacı da aynı şekilde cevizlerin üzerine sırayla dizin.

Dilerseniz son bir bardak sütün içersinede gül suyu ilave ederek dökebilirsiniz.

Daha sonra tatlıyı 2 saat buzdolabında dinlendirin.

Üzerine nar, Antep fıstığı ve vişne taneleri ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...