GeriHamur İşi Tarifleri Gliko tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gliko tarifi

Gliko tarifi

Gliko tarifi, Erzurum mutfağına ait nefis bir yemek. Görünüm olarak mantıya benzese de yapımı oldukça kolay ve pratik. Üzerine eklenen sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sosuyla lezzetine doyum olmuyor. Peki gliko yemeği nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte gliko yemeği tarifi ve yapımı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Pul biber

Gliko tarifi Nasıl yapılır?

Bulguru tencereye alın. Üzerine su ekleyip pişirin.

Bulgur pişince un, yumurta ve tuzu ilave edip yoğurun. Dilerseniz baharat da ekleyebilirsiniz.

Köfteyi yoğurduktan sonra birkaç dakika dinlendirin. Daha sonra köfteden alarak ufak ufak olacak şekilde yuvarlayın.

Hazırladığınız köfteleri haşlayın.

Bir kasede yoğurt ve rendelenmiş sarımsağı güzelce karıştırın.

Üzeri için de tereyağını tava eritin ve içine salçayı ekleyip kavurun. Son olarak pul biber ekleyip ocaktan alın.

Bulgur köfteleri servis tabağına alın.

Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun...