GeriHamur İşi Tarifleri Giresun simidi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Giresun simidi tarifi

Giresun simidi tarifi

Giresun simidi, Karadeniz’de hemen her köşede bulunan simitçilerde satılır. Tüm ülkeye ünü yayılan bu simidin çıtır simitten en büyük farkı susamsız oluşu. Pekmezin de etkisiyle yiyenleri mest eden bu lezzet nasıl yapılır? Merak ediyorsanız tarifi hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • Su

Giresun simidi tarifi Nasıl yapılır?

  • Un, tuz ve suyu geniş bir kaba alın.
  • Sıkı bir hamur elde edecek kadar su koyun ve yoğurun.
  • Hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra simit şekli verin.
  • Derin bir tencerede 1 litre suyu kaynatın.
  • Kaynamakta olan suyun içinde simitleri teker teker atıp haşlayın.
  • Ayrı bir kabın içinde ise yine 1 litre suyun içine, yarım çay bardağı pekmezi koyup karıştırın.
  • Haşlanan simitleri bu pekmezli soğuk suyun içine atın.
  • Pekmezlediğiniz simitleri, yağlı kağıt serili tepsiye alın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.