Gıcıdık tarifi
Karaman bölgesine ait yöresel bir lezzet olan gıcıdık yemeği tarifi zeytinyağlılar arasında favorilerden gösteriliyor. Peki gıcıdık nasıl yapılır? İşte, gıcıdık tarifi ve malzemeleri...
Yapımı için malzemeler
- 1 adet büyük kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 3 adet büyükçe yeşil domates
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil köy biberi
- 1 adet kırmızı domates
- Yarım Türk kahve fincanı pirinç
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Zeytinyağı
Gıcıdık tarifi Nasıl yapılır?
Kuru soğan ve sarımsaklar doğrayın.
Tencerede küp küp dopradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Yeşilbiberi de küçük küçük doğrayarak soğana ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin.
Kırmızı domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğradıktan sonra tavaya ekleyin.
Kırmızıbiber, yeşil domatesleri, şekeri ve tuzu da ilave ederek 2-3 dakika daha kavrun.
Üzerine sıcak su döküp tencerenin kapağını kapatın.
Kaynayınca pirinç atarak biraz karıştırdıkdan sonra kapağını tekrar kapatıp kısık ateşte domatesler yumuşayıp pirinçler şişinceye kadar pişirin.
Soğuduktan sonra ya da oda sıcaklığında gıcıdık yemeği tarifinizi servis edin.
Afiyet olsun.