GeriÇorba Tarifleri Gemici çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gemici çorbası tarifi

Gemici çorbası tarifi

Gemici çorbası, Karadeniz mutfağına özgü nefis bir lezzet. Çeşitli bakliyatlarla hazırlanan bu güzel çorba sofranızı şenlendirecek. Pirinç, bulgur, kırmızı ve yeşil mercimek ile hazırlanan gemici çorbasına bir şans verin. Çok beğeneceğinize eminiz. Lafı fazla uzatmadan, karşınızda gemici çorbası tarifi... Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 6 su bardağı su ya da tavuk veya et suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber
  • Nane

Gemici çorbası tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak yeşil mercimeği yıkayıp haşlayın ve süzün.

Daha sonra bulgur ve kırmızı mercimeği de farklı bir tencerede yumuşayana kadar haşlayıp süzün.

Soğanın kabuklarını soyup doğrayın ve tencerede pembeleşinceye kadar kavurun.

Ardından salçayı da ilave edip karıştırın ve suyunu ekleyin.

Üzerine kırmızı ve yeşil mercimekleri ilave edip karıştırarak pişirin.

15-20 dakika sonra da pirinçleri ilave edin.

Diğer taraftan da; tereyağını tavada eritin. Nane ve pul biberi de ekleyip kızdırın.

Daha sonra tereyağlı sosu tencereye ekleyip karıştırın.

Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

Afiyet olsun...