Gelinim Mutfakta Hatay soslu tavuk dürüm tarifi: Hatay soslu tavuk dürüm nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Gelinim Mutfakta Hatay soslu tavuk dürüm tarifi ile sofralarımıza geliyor. Özel sosuyla çok beğeneceğiniz Hatay soslu tavuk dürüm nasıl yapılır merak edenlere, işte tarifi, malzemeleri ve lavaş hamuru yapımı...
Hatay sosunun enfes tadıyla tavuk dürüm bambaşka bir lezzete kavuşuyor. Tereyağlı acılı sosuyla akşam yemeği alternatifi sunan Hatay soslu tavuk dürüm tarifi, malzemeleri ve yapılışı hemen aşağıda...
HATAY SOSLU TAVUK DÜRÜM MALZEMELERİ
Lavaşı için;
4 buçuk su bardağı un
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı çiçek yağı
İçi için;
6 adet tavuk kalça şiş
Marine sosu için;
1 su bardağı süt
1 çay bardağı çiçek yağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Özel sos için;
1 çay bardağı çiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı pul biber
Sunum için;
Maydanoz
HATAY SOSLU TAVUK DÜRÜM NASIL YAPILIR?
Öncelikle lavaşı hazırlayıp mayalanması için beklletin. Tüm lavaş hamuru malzemelerini kaba alıp yoğurun ve üzerini kapatıp yarım saat kadar bekletin.
Bu arada sosu hazırlayın. Bunu için; marine sosu malzemelerini ayrı bir kapta iyice karuştırın.
Tavukları iri kuşbaşı olacak şekilde kesin ve sosa bulayın.
Marine edilmiş tavukları şişlere geçirerek 180 derecelik fırında pişirin.
Bu arada hamuru lavaş boyutlarında açın ve arkalı önlü pişirin.
En son özel sosu tavaya alın ve lavaşları bu sosla bir tur daha çevirin.
Sunum için; lavaşı serin, içine tavukları şişten ayırarak dizin.
En üste ince kıyılmış maydanozları serpiştirin.
Dürüm yapıp dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun...