GeriPasta Tarifleri Gazino pastası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gazino pastası tarifi

Gazino pastası tarifi

Görüntüsüyle sizleri hayran bırakacak enfes bir pasta tarifi sizlerle!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Kek için malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Kreması için:
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 adet muz
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Gazino pastası tarifi Nasıl yapılır?

Mikserde 1 paket krem şanti ve sütü çırpıp buzdolabında bekletin. Küçük bir tencereye süt, un ve toz şeker koyup karıştırarak pişirin. Hazırladığınız karışımı soğuduktan sonra krem şantiyi de ekleyip çırpın. Mikserle yumurta ve şekeri çırpın. Sıvı yağ, süt, un ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız pasta hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün. 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin.

Keki soğuması için bekletin, ardından soğuk sütle ıslatın. Kekin arasına dilimlenmiş muz koyup bir sıra krem şanti sürün. Her tarafını krem şantiyle kaplayın. Renkli şekerlemelerle süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.