GeriTatlı Tarifleri Süt helvası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Süt helvası tarifi

Süt helvası tarifi

Kızarmış kabuğu ve yumuşacık içiyle de süt helvası favoriniz olacak. Kolay yapımının yanı sıra hafif lezzetiyle de yemekten sonra rahatça tüketilebilir. Çay saatlerinizin favorisi olacak süt helvasını mutlaka denemelisiniz. İşte süt helvası tarifi ve malzeme listesi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı şeker

Süt helvası tarifi Nasıl yapılır?

Sütü ısıtın ve şekeri de ilave edip eritin.

Bir tavada tereyağını eritin.

Üzerine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.

Daha sonra yavaş yavaş sütü ekleyin ve karıştırın.

Birkaç dakika pişirdikten sonra fırın kaplarına bölüştürün.

Üzerine şeker serpip fırına verin.

Tatlınızın üzeri kızarınsa fırından çıkarın.

Afiyet olsun...