Fransız usulü soğan çorbası tarifi
Fransız usulü soğan çorbası, genellikle et suyuyla yapılır. Üzerini kaplayan krokan ekmek ve kaşar peyniri Fransız usulü soğan çorbasını diğer çorbalardan ayıran özelliğidir. Soğan çorbası, başlı başına bir yemek olarak ya da başlangıç olarak sunulabilir. İşte, Fransız usulü soğan çorbası tarifi ve yapım aşamaları...
Yapımı için malzemeler
- 2 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 tepeleme yemek kasığı un
- 2 su bardağı et suyu
- 3 su bardağı su
Üzeri için;
- Krokan ekmek
- Kaşar veya parmesan peyniri
Fransız usulü soğan çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Sarımsağın kabuklarını soyup ince ince doğrayın.
Soğanı da yemeklik doğrayıp sarımsakla birlikte sıvı yağda rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Kavurduğunuz soğan ve sarımsakların üzerine unu ekleyin ve yaklaşık 2 dakika karıştırmaya devam edin.
Üzerine et suyunu ve soğuk suyu yavaş yavaş ekleyin 10 dakikaya yakın kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Çorbanız kaynadığında ocaktan alın ve blenderdan geçirin.
Servis için; küp küp kestiğiniz ekmekleri tereyağında kavurun, peynirleri rendeleyin ve ısıya dayanıklı kâselere koyduğunuz çorbanın üstüne önce krokan ekmekleri sonra da peynirleri serpiştirip peynirler kızarana kadar fırınlayın.
Afiyet olsun...