GeriPasta Tarifleri Frambuazlı rulo pasta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Frambuazlı rulo pasta tarifi

Frambuazlı rulo pasta tarifi

Çay saatlerinize bu pratik pasta ile lezzet katabilirsiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
Kreması için:
  • 1 çay bardağı hindistancevizi
  • 1 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı donmuş frambuaz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Frambuazlı rulo pasta tarifi Nasıl yapılır?

Un, toz şeker ve sütü karıştırıp tencereye alın. Hindistancevizi ve vanilya ekleyip koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tereyağı ekleyin ve eriyince ocağı kapatın. Hazırladığınız karışımı miksere alın, soğuyana kadar çırpıp buzdolabında bekletin.

Mikserle yumurta ve toz şekeri çırpın. Un, limon suyu, vanilya, kakao ekleyip çırpmaya devam edin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Karışımı spatula yardımıyla eşit kalınlıkta, incecik yayın. 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

Muhallebiye 1 su bardağı frambuazı koyup karıştırın. Kekin üstüne muhallebiyi yayın. Tepsinin uzun tarafından başlayarak ruloyu sarın. Hindistan cevizi ve böğürtlenle süsleyip servis yapabilirsiniz.