Fodula tarifi
Fodula, hem görümüyle hem de lezzetiyle favorilerinizden biri olacak. Saray mutfağından günümüze gelen bu tarif özel bir dolmalık ekmekten yapılır. Bu yüzden tarifin diğer adı da ekmek dolması. Peki fodula nasıl yapılır? İşte fodula tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 adet yuvarlak tam buğday ekmeği
- 1 adet soğan
- 400 gram dana kuşbaşı eti
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı bezelye
- 2 adet havuç
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı rezene
- 1 çay kaşığı anason
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
Üzeri İçin;
- 2 yemek kaşığı adaçayı
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Fodula tarifi Nasıl yapılır?
Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın.
Ardından derin bir tencereye alıp, sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurun.
Üzerin eti ilave edin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Küp şeklinde doğranmış havuç ve bezelyeleri ekleyip birkaç dakika kavurun.
Domatesin kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın.
Su, rezene, anason, tuz ve domatesleri de ekleyip, suyunu çekene kadar orta ateşte kontrollü olarak pişirin.
Yuvarlak tam buğday ekmeğinin üzerini kapak olacak şekilde kesin ve ekmeğin içini alın.
Etli harç hazır olunca ekmeğin içerisine doldurun ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
Ayrı bir tavada da tereyağını kızdırıp, ada çayı ile beraber kavurun. Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz ekmeğin kapağını kapatın ve ada çaylı tereyağı sosu üzerine gezdirin.
175 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar kontrollü bir şekilde fırında pişirin.
Afiyet olsun…