GeriSebze Yemeği Tarifleri Fırında yerelması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında yerelması tarifi

Fırında yerelması tarifi

Tam bir lif deposu olan doyurucu yerelması ile enfes yemekler yapabileceğinizi biliyor musunuz? Havuç ve diğer sebzelerle bir araya geldiğinde nefis bir zeytinyağlı olan yerelmasını biz bu kez fırında pişirmeyi denedik. Muhteşem bir lezzet çıktı ortaya. Ağızda dağılan fırında yerelması için tarifimiz hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram yerelması
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Fırında yerelması tarifi Nasıl yapılır?

Yerelmalarını güzelce yıkayın ve kurulayın.

Kabuklarını soymayın. İki üç parçaya bölün.

Sarımsakların kabuklarını soyup iyice ezin.

Bir kasenin içinde zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekikle karıştırın.

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve yerelmalarını tepsiye yayın.

Hazırladığınız sarımsaklı sosu üzerine gezdirin ve elinizle harmanlayın.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp tepsiyi fırına verin.

15-20 dakika içinde yerelmalarınız hazır.

Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz.