Fırında sütlaç tarifi: Tam kıvamında fırın sütlaç nasıl yapılır, püf noktaları neler?
Fırında sütlaç tarifi, kıvamı ve tadıyla iftar sofralarının da vazgeçilmezlerinden. En sevilen sütlü tatlıların başında gelen fırın sütlacı kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki Tam kıvamında fırın sütlaç nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte fırın sütlaç tarifi ve yapımı...
Yapımı için malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 paket vanilya
Fırında sütlaç tarifi: Tam kıvamında fırın sütlaç nasıl yapılır, püf noktaları neler? Nasıl yapılır?
Pirinçleri yıkayın. Üzerine 2 su bardağı ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
Pirinçler haşlanınca üzerine sütü ekleyin ve karıştırarak kaynatın.
Nişasta ve 1 çay bardağı suyu bir kasede karıştırın.
Süt kaynayınca şeker, vanilya ve 1 çay bardağı süt ve nişastayı ekleyip 10 dakika kadar daha kaynatın.
Sütü kaselere paylaştırın ve uygun bir tepsiye yerleştirin. Tepsiye de bir miktar su ekleyin.
Fırına verip 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp soğuması için bekletin.
Üzerine tarçın ekleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...