GeriSebze Yemeği Tarifleri Fırında patlıcan musakka tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında patlıcan musakka tarifi

Fırında patlıcan musakka tarifi

Geleneksel lezzetlerimizden biri patlıcan musakkayı fırında denemek ister misiniz?

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet patates
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • Kızartmak için sıvı yağ
Harcı için:
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 300 gram kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için:
  • 1 su bardağı rende kaşar
  • Yarım demet maydanoz

Fırında patlıcan musakka tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri soyup halka halka dilimleyin. Patlıcanlar alaca soyup halka halka doğradıktan sonra tuzlu suda bekletin. Patlıcanların sularını iyice sıkıp, kızgın bol yağda kızartın. Kızaran patlıcanların fazla yağını almak için havlu kağıtlı tabağa çıkarın.

Kuru soğanı ufak ufak doğrayıp, maydanozları ince ince kıyın. Domatesleri rendeleyip, sarımsakları doğrayın. Yayvan bir tencereye yağı koyun, kıymayı suyunu çekinceye kadar kavurun. Doğranmış kuru soğanları ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Harcın içine rendelenmiş domatesleri, kırmızı pul biber, şekeri, sirkeyi, et suyunu, tuz ve karabiberi ilave edip, bir taşım kaynatın.

Fırın kabını sıvı yağ ile yağlayıp, tepsinin içine galeta ununu serpin. Galeta ununun üzerine 1 kat kızarmış patates dizin. Patateslerin üzerine 1 kat kızarmış patlıcan dizip, kıymalı harçtan dökün. Malzemeyi bitirene kadar bu sırada koyun. En son olarak üstüne kıyılmış maydanozu ve rendelenmiş kaşarı koyup, önceden 200 derecede ısıtılan fırında peynirler iyice kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis yapın.