GeriBalık Tarifleri Fırında palamut tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında palamut tarifi

Fırında palamut tarifi

Eylül ayı geldi mi balık sevenlerin yüzünü güldüren çeşitlerin başında palamut gelir. Tavası ve ızgarası da çok lezzetli olan palamut, fırında pişirildiğinde çok da hafif olabilir. Siz de evinizde lezzetli bir fırında palamut yapmak isterseniz, işte malzemeleri ve adım adım yapılış aşamaları…

  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet palamut
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 dal biberiye
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında palamut tarifi Nasıl yapılır?

Palamutları ister bütün halde, isterseniz takoz ya da fileto keserek kullanın.

Soğanı rendeleyip suyunu sıkın.

Soğan suyunu tuz hariç diğer malzemelerle karıştırın.

Balıkları hazırladığınız karışıma koyup yarım saat kadar marine edin.

Marine ettiğiniz balıkları üzerine tuz serpip pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra balıkları fırına verin.

40-45 dakika pişirdiğiniz balıkları bol salata eşliğinde soğutmadan servis edin. Afiyet olsun…