GeriBalık Tarifleri Fırında levrek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında levrek tarifi

Fırında levrek tarifi

Fırında yapılan hafif ama bir o kadar lezzetli levrek yemeğini çok seveceksiniz...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram levrek
  • 1 limon
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 adet adaçayı
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet taze soğan
  • 1 çay kaşığı tuz

Fırında levrek tarifi Nasıl yapılır?

Levreği bütün bir şekilde iyice yıkayıp bir kağıt havlu yardımıyla fazla sularını alın. Tepsinin üzerine fırın kağıdı yerleştirin ve bir sıra limon diliminin üzerine 10 santimetre uzunluğunda kesilmiş taze soğanları dizin. Balığı bu malzemenin üzerine yerleştirin, karnına adaçayı ve maydanozları koyun. Üzerine de soya sosu, bal, zeytinyağı ve tuz karışımını iyice sürün, tane karabiberleri de serpip kağıdı dört bir tarafından kapatıp bohça yapın. 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20–25 dakika pişirin.