GeriTatlı Tarifleri Fırında kabak tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında kabak tatlısı tarifi

Fırında kabak tatlısı tarifi

Kabak tatlısı özellikle sonbahar aylarında sofralara renk katan nefis bir lezzet. Tencerede de kolayca kabak tatlısı yapılabiliyor ama güzelce karamelize olmuş fırında kabak tatlısının lezzeti bambaşka. Siz de fırında kabak tatlısı ile tanışmak isterseniz tarifimizi mutlaka deneyin. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram balkabağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Servis için:

  • Dövülmüş ceviz
  • Tahin

Fırında kabak tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları dilimleyip bir tencereye dizin.

Üzerine toz şekeri serpip kapağı kapalı halde suyunu salana kadar bekletin.

Ardından ocağa aldığınız kabakları su ilave etmeden 20 dakika kadar pişirin.

Bu esnada fırını 180 derecede ısıtın.

Pişen kabakları tepsiye aktarın ve fırına verin.

Şerbeti iyice kıvam alan ve rengi koyulaşan kabak tatlısını fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.

Servis için tabaklara aldığınız kabakların üzerine tahin gezdirin.

Dövülmüş ceviz serpip servis edin. Afiyet olsun…