GeriBalık Tarifleri Fırında kabak kaplamalı somon fileto tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında kabak kaplamalı somon fileto tarifi

Fırında kabak kaplamalı somon fileto tarifi

Kabak gibi hafif sebzeler balığa, özellikle de somona çok yakışıyor. Bu tarifimizde hem lezzeti hem de görüntüsü benzersiz bir yemek hazırladık. Yapılışı da oldukça pratik olan fırında kabak kaplamalı somon fileto, yaz aylarında favori yemeklerinizden olacak. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet somon fileto
  • 4 adet küçük kabak
  • 1 adet limon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10 adet cherry domates
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında kabak kaplamalı somon fileto tarifi Nasıl yapılır?

Filetoları temizleyin, kılçıkları çıkarın ve tuz, biber ve limon kabuğu rendesi serpin.

Kabakları yıkayıp kabuklarını kazıyın ve yuvarlak dilimleyin.

Filetonun üzerine balık pulları gibi dizin.

Biraz tuz serpip zeytinyağı gezdirin ve 180 derece fırında 12 dakika pişirin.

Tuz ve biber serpip zeytinyağı gezdirin ve domates dilimleri ile servis edin.