Fırında çipura tarifi
Balıkların en lezzetlisi çipura fırında yapıldığında çok da hafif oluyor.
Yapımı için malzemeler
- 3 adet deniz çuprası
- 2 orta boy kuru soğan
- 6-7 diş sarımsak
- 1 adet limon
- 3 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Fırında çipura tarifi Nasıl yapılır?
Ayıklanmış ve yıkanmış çipuraları sularının iyice süzülmesi için yarım saat kadar süzgeçte bekletin. Bu arada soğanları halka halka doğrayın.
Tepsinin altına önce halka soğanları yerleştirip balığınıza yatak yapın. Soğanların üzerine suları süzülmüş olan çipuraları yerleştirin. Keskin bir bıçak yardımıyla balıkların üzerine yatay 2-3 kesik atın. İç kısımlarına 1’er adet defne yaprağı koyun. Limonu da halka halka dilimleyin ve balıkların içine birer dilim koyun. Kalan limon dilimlerini balıkların üstlerine koyacaksınız.
Zeytinyağı ve toz kırmızı biberi bir kasede karıştırın ve bir fırça yardımıyla balıkların üstlerine sürün. En son tuz, karabiber ve soyduğunuz sarımsakları bütün olarak serpiştirin. Kalan limon dilimlerini de balıkların üstlerine koyun. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.