GeriMakarna Tarifleri Fırın makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırın makarna tarifi

Fırın makarna tarifi

Fırın makarna, hem lezzetli hem de pratik bir tarif. Beşamel sosu ve kaşar peyniriyle de farklı bir boyut kazanıyor. Peki fırın makarna nasıl yapılır? İşte fırın makarna tarifi ve malzemeli listesi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket fırın makarna

Beşamel sosu için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Fırın makarna tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak makarnayı tuzlu suda haşlayın.

Diğer taraftan da beşamel sosunuzu hazırlayın.

Bunun için tereyağını tencerede eritin.

Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kavurun.

Ardından tuz ve yavaş yavaş sütü ilave edip yoğun bir kıvam alana kadar karıştırın.

Haşlanan makarnayı süzüp cam fırın tepsisine alın.

Makarnaların üzerine de beşamel sosu gezdirin.

Son olarak beşamel sosun üzerine kaşar peyinirini yayın.

Makarnanızı, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.