GeriHamur İşi Tarifleri Fırın Makarna Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırın Makarna Tarifi

Fırın Makarna Tarifi

Makarnanın her halini seven bir toplum olarak makarnayı bütün öğünlerde de tüketebiliriz. Bugün sizlere fırında farklı bir boyut kazanan bol kaşarlı fırında makarna tarifi hazırladık. Dilediğiniz gibi servisi size bırakıyor tarifimize geçiyoruz. İşte, fırın makarna nasıl yapılır? sorusunun cevabı, malzemeleri ve kolay yapımı.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket fırın makarna

Beşamel sos için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • Yarım yemek kaşığı silme tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Fırın Makarna Tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle beşamel sosumuzu hazırlamakla başlayalım. Beşamel sos için tereyağı ve sıvıyağı tavaya alıp kızdırın.

Ardından unu üzerine ekleyip tavada rengi dönene kadar kavurun.

Sonrasında, sütü ekleyip iyice karıştırın.

Sos koyu kıvam alınca ocaktan indirin.

Arzuya göre içine biraz karabiber, muskat ve tuz ekleyebilirsiniz.

Ayrı bir tencerede kaynamış tuzlu suyun içine fırın makarnayı atıp 7-8 dakika kadar pişirin.

Ocaktan alıp suyunu süzün.

Geniş bir fırın kabının içine makarnayı alın, başemal sosu üzerine yayın.

Kaşıkla boşluklar açarak sosun makarnanın arasına da dağılmasını sağlayın.

Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.

180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...