Fincan tatlısı tarifi
Son dönemin en popüler sütlü tatlılarından biri fincan tatlısı. Fincana dökülüp soğutulduktan sonra tabağa çıkarılarak servis edilen fincan tatlısının servisi ise yapanın gönlüne göre değişiyor. Kimi tatlının dışını Hindistan cevizine buluyor, kimi de çikolata, sos ya da meyvelerle süslüyor. Seçimi size bırakıyor ve tatlımızın tarifine geçiyoruz. İşte fincan tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamaları...
Yapımı için malzemeler
- 1 litre süt
- 2 kahve fincanı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2,5 kahve fincanı toz şeker
- 1 paket vanilya
Fincan tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Süt, un ve şekeri derin bir tencereye alın.
Çırpma teli yardımıyla karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte güzelce pişirin.
Muhallebi koyu bir kıvam alıp göz göz olup, kaynamaya başladığında tereyağını ve vanilyasını ilave edip tekrar karıştırın.
Pişen muhallebiyi ocaktan alın.
Orta boy kahve fincanlarına üstlerinde 2 parmak boşluk bırakacak şekilde kepçe yardımıyla pay edin.
Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirmek için tezgahın üzerinde, daha sonra da buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın.
Servis edeceğiniz zaman tabakların ortasına çikolata sosu dökün.
Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarıp sosun üzerine yerleştirin.
En üste de küçük çikolata parçaları ve nane yaprakları koyup servis edin. Afiyet olsun...