GeriSebze Yemeği Tarifleri Fasulye diblesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fasulye diblesi tarifi

Fasulye diblesi tarifi

Bu geleneksel lezzet mutfağınızda yer edinecek.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 350 gram taze fasulye
  • 100 gram tereyağı
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Fasulye diblesi tarifi Nasıl yapılır?

Taze yeşil fasulyeyi yıkayıp, kaynak suda diri kıvamda haşlayın. Süzgece alıp soğumaya bırakın. Soğanları incecik kıyıp, domatesleri küçük küçük doğrayın. Pirinci ılık suda ıslatın. Tereyağının yarısını tencerede eritip, soğanları da ekleyip, kavurun. Domatesleri ilave edip, tuzla beraber kavurun.

Haşlanmış fasulyeleri enine ince ince, 1 santimetrelik parçalar halinde doğrayıp, bu harca ilave edin. Pirinci yıkayıp, süzün ve tencerede pişen yemeğe ekleyin. 1-2 dakika karıştırıp, 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcakken üzerine kırmızı pul biber ekleyerek servise sunun.